Väddöåttan lokal busslinga

Lokal busslinga 10 juli – 6 augusti, 2017

OBS! OBS! Vi måste tyvärr meddela att Väddöåttan från och med i morgon den 12/7 inte längre trafikerar följande hållplatser – Fjällbostrand södra, Fjällboholmar norra, Fjällboholmar södra, Havsskogen, Flisbergen, Nothamn, Snåre vägskäl och Edeby byväg norra. Skälet till den ändrade rutten är att vi inte fått tillstånd från de berörda vägföreningarna – Fjällboholmars och Bysholmens – att köra på den södra delen av kustvägen.

För Framtid Älmsta och Väddö Turistråd
Rune Karlsson

Väddöåttan – Framtid Älmsta och Väddö Turistråd i samarbete med Norrtälje kommun.

Tanken bakom projektet är följande. Om man bor i någon av alla byar i Väddöbygden eller i något av alla fritidshusområden och inte har tillgång till bil, så kommer man ingen vart. De som inte har bil är barn, tonåringar och många äldre. Med en buss som på slingrande vägar går runt bland byar och tomtområden ger vi barn och ungdomar en möjlighet att åka till grannbyn och hälsa på kompisen, till fritidsgården, fotbollsplanen eller badet. Samtidigt får de äldre en möjlighet att åka till Älmsta eller Grisslehamn för att handla eller för att besöka vårdcentralen. Vi som har bil kan ställa den hemma och ta bussen till restaurangen eller puben. Väddöåttan kan också fungera som matarbuss till SL:s bussar, som tar oss vidare till Norrtälje, Stockholm eller Uppsala.

Söndagen den 9 juli invigs Väddöåttan i närvaro av bland andra kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk. Vi samlas vid busstationen i Älmsta kl.12.00. Där blir det musik och allmänt buller och bång. ICA Väddö bjuder på kaffe. Vi hoppas på fint väder och mycket folk! Alla är välkomna!

Invigningen avslutas med att vi bjuder våra kommunalråd, våra sponsorer och media på en invigningstur med Väddöåttan.

Länk tidtabell avgångar

Försäljningsställen: Edblads i Gåsvik, Senneby Trädgård, Jolster – kläder och inredning, ICA Väddö, Pappersstugan, Restaurang Ankaret, Elmsta Järn & Färg, Väddö Båtcenter, Väddö Möbler, Väddö Gårdsmejeri, Kröns Trädgård, Edeby Gästfrihet, Kafé Kalaset, Eckerölinjen, Bagarboden, ICA Grisslehamn, Grisslehamns Marina (kiosken), Marinarestaurangen och Musko Rökeri.
Swish: 123 156 17 29.   Betalning (kort/kontant) på bussen går inte.

Giltiga hållplatser: Om SL har en hållplats på en sträcka som Väddöåttan trafikerar, då är det även en hållplats
för Väddöåttan. Turlista eller symbol för “Väddöåttan” sitter på de busshållplatser som linjen trafikerar. Vinkområden
förekommer och är utmarkerade. Välj lämplig plats och vinka i tid!

Övrigt: Hund får medföras på bussen, men måste vara på golvet.

Kontakt: Kontakt med Väddöåttan: vaddoattan@gmail.com (klagomål, beröm, kvarglömda saker på bussen m.m.)
Kontakt med Fridströms Busstrafik angående ev. större förseningar m.m. 0175-703 00.

Biljettpris:
Pris 30 kr ungdom/vuxen (Födda  2000 eller tidigare)
Pris 15 kr barn (Födda 2001-2010).
Gratis barn födda (2011 eller senare)
OBS!SL-biljett gäller EJ!

Sponsorer & bidragsgivare:
vaddoattanRityta 1@3x

 

 

vaddoattanRityta 1@2x